Technische instructies

PRETTIG & SCHOON IN GEBRUIK

MODERNE MOTORISATIE

MAKKELIJK VAREN

U vaart met een ouder schip met jonge motorisatie. De boten zijn
hierdoor prettig en schoon in gebruik. Kijk dagelijks naar de dieselmeter om te weten of er nog voldoende diesel aanwezig is. Open hiervoor het luikje naar de achterste hut. Ga op het trapje staan om vervolgens door het luikje het motorruim in te kijken. Aan de linkerkant ziet u een grote pot met een draaimolen erop. Draai deze een kwartslag met de klok mee en sluit het luikje. Indien u het vergeten bent, kan dit ook eenvoudig onderweg. 

Controleer na twee dagen of tien uur varen eenvoudig het oliepijl door in het grote luik de oliepijlstok te lichten, schoon te maken en dit te herhalen. Als de pijlstok op pijl staat (tussen de lijntjes), hoeft u het verdere weekend niks te doen. Indien de pijlstok niet op pijl staat, ligt er in de kist aan de rechterkant olie om bij te vullen. 

Dagelijks varen is voldoende om de stroom op peil te houden. Als de stroom niet op peil is, moet de walstroom aangesloten worden om 220 aan boord te krijgen. 

TOEREN

Het schip gebruikt bij het aan te bevelen toerental van 2.000 toeren slechts 3 liter diesel per uur en vaart dan 10 kilometer per uur. Indien u meer toeren gaat varen, neemt het gebruik toe naar 8 liter diesel per uur, maar neemt de snelheid niet toe. Het advies is om alleen bij stroom tegen meer dan 2.000 toeren te varen. Wanneer u meer toeren gaat varen, worden de golven hoger en bent u andere watersporters tot last.
Op kleiner water geldt veelal een snelheidsbeperking van 9 kilometer per uur. Om 9 kilometer per uur te varen en de oevers intact te laten, vaart u 1.700 a 1.800 toeren. 
Het is zonde om meer toeren te varen. Geniet door de hoge buiten zit van de omgeving, de prachtige natuur, meander langs de dijken, de mooie oevers en huizen. Nederland is vanaf het water nog mooier.

Op de vertrekdag is het schip volgeladen met 200 liter water, 150 liter
diesel en olie en de overige vloeistoffen zijn op pijl gezet. Bij terugkomst wordt de boot op onze locatie afgetankt en betaalt u de werkelijk verbruikte diesel.

VAREN & GENIETEN

Vaart u graag en bent u opzoek naar een ontspannende en rustgevende vakantie op het water? Ervaar de rust en prachtige omgeving op één van onze boten.

De Kameleon

Zin in een paar dagen ontspanning op het water, lekker tot rust komen en genieten van het uitzicht? Dan is onze gezinskruiser de juiste boot voor u! De bijna 11 meter lange gezinskruiser is van alle gemakken voorzien en door de unieke aanwezigheid van een douche zeer geschikt om langer op te verblijven.

't Schuitje - Boot huren in Rotterdam

't Schuitje

Ervaar het echte varen en laat u heerlijk onthaasten op ons Schuitje. 't Schuitje is 41 jaar oud en bij ons begonnen aan haar tweede jeugd, met als missie u het prachtige Nederland vanaf het water te laten zien. Door haar brede vorm van 3 meter 10 en geringe lengte van 8,50
is er in iedere haven plek voor haar!

't Schuitje

Ervaar het echte varen en laat u heerlijk onthaasten op ons Schuitje. 't Schuitje is 41 jaar oud en bij ons begonnen aan haar tweede jeugd, met als missie u het prachtige Nederland vanaf het water te laten zien. Door haar brede vorm van 3 meter 10 en geringe lengte van 8,50 is er in iedere haven plek voor haar!

Boot huren in Rotterdam JPEG Bootverhuur

Mahren Riverfun

Iets te vieren, een leuke dag op het water, liever luieren of actief (leren) mee varen? Wij verzorgen met veel passie uw gezellige dag weg mét schipper, inclusief/exclusief catering en drank en de mogelijkheid om een topchef in te huren. Koffie, thee, water en frisdrank zijn voor onze rekening.

HEERLIJK CRUISEN OP HET WATER

CRUISEN ZONDER VAARBEWIJS

Bij JPEG Bootverhuur is een vaarbewijs niet verplicht, maar het is wel een pre om enige vaarervaring te hebben.
Wij willen u graag met een goed gevoel weg laten gaan en bieden daarom ook vaarlessen aan. 
De boten zijn te huur voor minimaal 2 en maximaal 5 personen. Het varen op één van onze boten is op eigen risico.
De huurder is aansprakelijk voor schade 
en/of verlies van het vaartuig, ongelukken en letsel. 

Scroll to Top
Scroll naar top